Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Антипасти с кашкавал, шунка и маслини

Антипасти с кашкавал, шунка и маслини

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Антипасти с кашкавал, шунка и маслини
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Зарадвайте гостите с тези пъстри и много вкусни антипасти Гарантирано ще оберете овациите"

Необходими Продукти

  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • хляб - 6 филии (по избор - бял, типов, ръжен, а може и комбинация)
  • масло - 1 кибритена кутийка
  • маслини - 10 бр. зелени
  • маслини - 10 бр. черни
  • чесън - 1 скилидка
  • песто - 100 г от спанак
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 3 бр.
  • люти чушки - 6 бр. червени и зелени
  • салвия - 15 бр. пресни свежи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете филиите хляб с маслото.

С метални формички за курабии изрежете от филиите хляб различни фигури по желание (сърца, цветя, звездички и т.н.), като избягвате кората.

Изрежете същите фигури и от нарязаните на филии шунка и кашкавал.

С помощта на клечки за зъби оформете хапки, като нанизвате върху тях последователно хляб, шунка, хляб, кашкавал. Маслините обезкостете и забодете най-отгоре на всяка хапка.

Доматите разполовете, като ги нарежете с остър нож като цветя.

Спаначеното песто пригответе като бланширате две-три шепи свежи листа спанак, след това ги нарежете на ситно, добавете сол, черен пипер, зехтин и пресованата скилидка чесън. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

В порционни чинии наредете в средата от готовите антипасти, отстрани наредете няколко парченца кашкавал и шунка, цветя от доматите, по малко от спаначеното песто, обезкостени маслинки, по една червена и зелена люта чушка и свежи ароматни листа от салвия (градински чай).

Антипастите с кашкавал, шунка и маслини са готови!

Ако се чудиш какви други предястия да приготвиш за своите гости, опитай тези рулца от шунка или тези предястия за гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: