Начин на приготвяне
Намажете филиите хляб с маслото.
С метални формички за курабии изрежете от филиите хляб различни фигури по желание (сърца, цветя, звездички и т.н.), като избягвате кората.
Изрежете същите фигури и от нарязаните на филии шунка и кашкавал.
С помощта на клечки за зъби оформете хапки, като нанизвате върху тях последователно хляб, шунка, хляб, кашкавал. Маслините обезкостете и забодете най-отгоре на всяка хапка.
Доматите разполовете, като ги нарежете с остър нож като цветя.
Спаначеното песто пригответе като бланширате две-три шепи свежи листа спанак, след това ги нарежете на ситно, добавете сол, черен пипер, зехтин и пресованата скилидка чесън. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
В порционни чинии наредете в средата от готовите антипасти, отстрани наредете няколко парченца кашкавал и шунка, цветя от доматите, по малко от спаначеното песто, обезкостени маслинки, по една червена и зелена люта чушка и свежи ароматни листа от салвия (градински чай).
Антипастите с кашкавал, шунка и маслини са готови!
Ако се чудиш какви други предястия да приготвиш за своите гости, опитай тези рулца от шунка или тези предястия за гости.