Начин на приготвяне
Измиват се листа от босилек и магданоз. Поставят се в каната на блендера.
Добавяме нарязани бадеми, обелени скилидки чесън, сол и черен пипер. Налива се зехтин до средата на продуктите и смиламе на гладка смес.
Прибавят се изварата и пармезанът, пускаме за секунди на пулсации, за да се оформи нашето песто. Опитваме на вкус, ако има нужда се добавя още малко сол и прехвърляме в чинийка.
Приготвя се свинският джолан, като се намазва със сол, черен и червен пипер и зелени подправки по желание. Поставя се в тава сипваме чаша вино, два стръка розмарин и покриваме с фолио.
Печем в загрята фурна 1 час и 30 минути, сваляме фолиото и печем за златиста коричка. Нарязваме парчета месо от джолана и сервираме с босилековото песто.