Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоколадова торта с ягоди и мед

Шоколадова торта с ягоди и мед

Шоколадова торта с ягоди и мед
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
14
"Парче шоколадова торта винаги е добра идея, нали така?"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 г
  • мед - 50 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • олио - 100 мл
  • какао - 30 г
  • кисело мляко - 150 мл
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 120 г
  • за крема
  • шоколадов крем - 2 бр. на д - р Йоткер (по 55 г)
  • прясно мляко - 500 мл студено
  • за гарниране
  • ягоди
  • течен шоколад
  • захарна маса
  • черен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер. Добавете олиото, киселото мляко, какаото и меда и разбъркайте до еднородност.

Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте до поемането на брашното.

Покрийте дъното на тава с подвижен ринг с домакинска хартия. Изсипете сместа и изпечете блата до готовност в загрята фурна до 190-200 градуса.

Охладете блата и го разрежете на две части през средата - да се получат два блата.

Сиропирайте охладените блатове с топъл захарен сироп, като предварително сте заварили водата и захарта до кипване.

Направете крема, като смесите праховата консистенция и прясното мляко, а след това разбиете с миксер.

Сложете единия блат в подходяща чиния. Намажете с крем и поръсете с парченца ягоди. Сложете втория блат и отново намажете с крем. Оформете тортата.

Гарнирайте със свежи ягоди и роза, направена от захарна маса.

Поръсете с течен шоколад и настърган шоколад на едро ренде.

Оставете шоколадовата торта на хладно за 3-4 часа, преди да поднесете.

Шоколадовата торта с ягоди и мед е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: