Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер. Добавете олиото, киселото мляко, какаото и меда и разбъркайте до еднородност.
Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте до поемането на брашното.
Покрийте дъното на тава с подвижен ринг с домакинска хартия. Изсипете сместа и изпечете блата до готовност в загрята фурна до 190-200 градуса.
Охладете блата и го разрежете на две части през средата - да се получат два блата.
Сиропирайте охладените блатове с топъл захарен сироп, като предварително сте заварили водата и захарта до кипване.
Направете крема, като смесите праховата консистенция и прясното мляко, а след това разбиете с миксер.
Сложете единия блат в подходяща чиния. Намажете с крем и поръсете с парченца ягоди. Сложете втория блат и отново намажете с крем. Оформете тортата.
Гарнирайте със свежи ягоди и роза, направена от захарна маса.
Поръсете с течен шоколад и настърган шоколад на едро ренде.
Оставете шоколадовата торта на хладно за 3-4 часа, преди да поднесете.
Шоколадовата торта с ягоди и мед е готова.