Начин на приготвяне
В купа се смесват сухите продукти.
В друга купа се смесват яйцата, млякото, олиото и лим. сок. Разбъркват се и се прибавят към сухата смес. Добавя се горещото кафе.
Сместа се разделя на три части, които се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
Блатовете се охлаждат.
Крема сиренето се смесва с маскарпонето и захарта, и се разбърква. Добавя се разтопеният и охладен шоколад, и накрая се добавя заквасената сметана.
Тортата се сглобява блат, 1/3 крем, блат, крем, блат и се завършва с крем.
Шоколадовата торта се залива с разтопен шоколад и се украсява с пресни ягоди.
Шоколадовата торта с ягоди и маскарпоне е готова.
Коментари