Чобан салата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Чобан салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Ароматно вълшебство от свежи зеленчуци и сок от нар с лек пикантен вкус!"

Необходими Продукти

  • краставици - 1 брой
  • домати - 2 броя
  • лук - 1 глава червен
  • зеле - 1 шепа скълцано
  • люти чушки - 1 брой, по желание
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - свеж, на вкус
  • зехтин - около 5 - 60 мл
  • сумак
  • сос от нар - на око
  • сол - на вкус
  • сирене - натрошено, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцаното зеле предварително овкусете със зехтин и лимонов сок.

Смесете го в купа с дребно нарязаните почистени домати, краставици, лук (на тънки полумесеци) и едно скълцано люто чушле по желание.

Овкусете салатата с накълцаните джоджен и магданоз и сумак, сол и зехтин. Ако нямате сумак, може и да го пропуснете, а червения лук може да замените със зелен.

За дресинг използвайте сок от нар на око и вкус, като внимавайте да не прекалите.

Разбъркайте овчарската салата добре и я поднесете.

По желание може да гарнирате Чобан салатата с плочка сирене. Тази салата е традиционна за турската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

георги чалъков
георги чалъков
салатата е известна като фетуш и има още неща пр.лук чесън лим.сок репичка и начупен пържен арабски хляб и пиперка маслини и е наистина превъзходна
14.10.2013 14:37
1
2
Силвия
Силвия
Доста по на дребно е нарязана Чобан салатата Турция.Но иначе е ок, чудесна е като рецепта.
13.06.2013 19:27
1