Начин на приготвяне
В загрята вода с лъжица масло и малко сол сипваме царевичен грис и бъркаме, докато се сгъсти. Отделяме част от него и разбъркваме с топено сирене, нарязано на ситно, докато се разтопи.
Прибавя се и лъжица майонеза и оставяме да стегне.
Чушката се нарязва на тънки ленти, които се промушват през отвора на маслината, така че да се покаже от другия край. Взема се с лъжица от качамака и с пръсти се оформя като питка.
Поставя се маслина с чушка и притискаме сместа да полепне и оформяме като бонбон. След всеки оформен бонбон ръцете се измиват с вода, да не се зацапва следващият.
Всеки се набожда на клечка за зъби, а тя се забожда в домат, за да е по-стабилно.
Овалваме в сусам, нарязан ситно магданоз или поръсваме с червен пипер.
Охлаждат се и сервираме.