Таратор със слънчогледово мляко

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
374
2k
959
1k
8
03/09/2017
Приготвяне12 мин.
Общо12 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо769
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • слънчогледови семки - 100 - 150 г сурови
  • вода - около 2 ч.ч.
  • лимонов сок
  • сол - 1/2 ч.л.
  • краставица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровите слънчогледови семки се измиват хубаво и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Семките се оставят накиснати за 10-12 часа.

След това семките отново се измиват. В блендер се слагат накиснатите слънчогледови семки, около две чаени чаши вода, лимонов сок на вкус и сол.

Всичко се разбива с блендера до получаването на еднородна смес. Получената смес прилича на разредено кисело мляко.

Краставицата се настъргва и се залива със слънчогледовото мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
04.09.2019 09:53
Много интересна рецепта! Иска ми се да опитам! :)
0
0