Мариновани пилешки шишчета със зеленчуци

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
921
150
700
1
04/09/2017
"Загрявайте скарата, че се не издържа..."
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 858
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 1 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • за маринатата
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • мед - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол - на вкус
  • риган
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме маринатата, като всички продукти за нея се смесват много добре.

Нарязваме пилешкото филе на кубчета, след което ги поставяме в маринатата и разбъркваме внимателно. Оставяме маринованото пилешко месо в хладилника за 2-3 часа.

Нарязваме лука и чушките на по-големи парчета и започваме на приготвяме шишчетата.

Последователността е следната месо, лук, чушка, месо, лук и т.н., като се завършва с месо.

Така приготвените шишчета печем на скара до готовност.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар