gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Турски пухкави соленки

Турски пухкави соленки

Турски пухкави соленки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 6
04/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
30
"Толкова са пухкави и мекички тези соленки, че не отговаряме колко такива могат да се изядат наведнъж"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете топлото мляко, захарта, натрошената мая и две с.л.от брашното. С шпатула разбъркайте леко, покрийте и оставете за 10 минути.

Изсипете сместа в купата на робота и добате солта и двете яйца без единия жълтък. С шпатула разбъркайте за кратко.

Разтопете маслото и го смесете с олиото. На тънка струя го прибавете към сместа и пуснете бъркалките за тесто. Започнете постепенно да добавяте от брашното. Щом получите меко и нелепнещо тесто го извадете.

Разрежете тестото на 30 топчици. Всяка топчица сложете на дланта си и я сплескайте. Поставете малко натрошено сирене и затворете.

Застелете тава с хартия и наредете соленките на разстояние и с ръбчето на долу. Ако е нужно използвайте две тави.

Разбийте отделения жълтък с две с.л.вода, намажете соленките и ги поръсете със сусам.

Печете в загрята фурна на 190 градуса около 15 минути.

Източник: Рени

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: