Начин на приготвяне
В купа сипете топлото мляко, захарта, натрошената мая и две с.л.от брашното. С шпатула разбъркайте леко, покрийте и оставете за 10 минути.
Изсипете сместа в купата на робота и добате солта и двете яйца без единия жълтък. С шпатула разбъркайте за кратко.
Разтопете маслото и го смесете с олиото. На тънка струя го прибавете към сместа и пуснете бъркалките за тесто. Започнете постепенно да добавяте от брашното. Щом получите меко и нелепнещо тесто го извадете.
Разрежете тестото на 30 топчици. Всяка топчица сложете на дланта си и я сплескайте. Поставете малко натрошено сирене и затворете.
Застелете тава с хартия и наредете соленките на разстояние и с ръбчето на долу. Ако е нужно използвайте две тави.
Разбийте отделения жълтък с две с.л.вода, намажете соленките и ги поръсете със сусам.
Печете в загрята фурна на 190 градуса около 15 минути.
Източник: Рени
Коментари