Начин на приготвяне
За тази торта са необходими 3 блата!
В дълбока купа разбираме яйцата със захарта до пухкава смес. Пресяваме брашното с бакпулвера и добавяме заедно с ванилията към яйчената смес. Разбъркваме много внимателно и след това пускаме миксера.
Бъркаме до хомогенна смес, като по време на бъркането добавяме млякото на няколко порции. След като сме готови изсипваме сместа в предварително намазнена и набрашнена тавичка с правоъгълна форма и размери 40/25см.
Слагаме блата да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Проверяваме с клечка за зъби, дали се е опекъл. Ако полепва по клечката, значи му трябва още. След като е готов блата, го оставяме да изстине и го вадим от тавичката. Същата процедура я правим още два пъти, тъй като ни трябват 3 блата.
Докато изстинат блатовете си правим крема. В купа разбираме сметаната и добавяме шоколада. Трябва много хубаво да се разбърка. Ще се получи пухкав шоколадов крем. Съхраняваме го в хладилник докато си направим сиропа.
След като сме готови с трите блата и крема си правим сиропа. Сиропът се прави на принципа 1:1- вода:захар. Слагаме водата със захарта на котлона и бъркаме, докато се разтвори и стане гъст сироп.
Аз реших да сложа тортата в поднос, тъй като е доста голяма. Слагате единия блат и го сиропирате със сироп. Гледате да си разпределите сиропа за трите блата. Намазвате отгоре с крема, като него гледате да си разпределите за два блата. Отгоре слагате обилно малини, тях си ги разделяте на две равни части.
Похлупвате с втория блат. Сиропирате, намазвате с крем и поръсвате с малини. Третият блат го слагате и сиропирате.
Разбивате сметана и я слагате в шприц, аз ползвах еднократна торбичка с пластмасови накрайници. С помощта на шприца и правоъгълен накрайник обилно сложих сметана от всички страни на тортата и отгоре, след което със сладкарска шпатула добре измазах тортата.
Смених накрайника и направих вълнички от четирите страни. Със същият накрайник написах 28. Сложих накрайник за розички и направих по всяка дължина. Сложих на всички ъгли по една розичка и след това по дължината и ширината, а върху тях малинки.
Сложих в средата шоколадовото мече, направих около него розички с шприца и върху малинки. И за завършек поръсих с шоколадови пръчици между надписа. Тази торта е много лека и ужасно вкусна. Стигна за 16 човека, като парчетата, които се рязаха, бяха правоъгълни.