Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Торта с бял шоколадов мус, малини и велурен ефект

Торта с бял шоколадов мус, малини и велурен ефект

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Торта с бял шоколадов мус, малини и велурен ефект
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
24/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"За пореден път се убеждаваме, че човек може да сътвори невероятни кулинарни шедьоври - тази торта е един от тях"

Необходими Продукти

  • блат за торта - 1 бр. готов
  • за муса
  • прясно мляко - 200 мл
  • бял шоколад - 140 г
  • желатин - 11 г
  • млечна сметана - 400 г
  • захар - 2 с.л.
  • малини - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе муса за шоколадовата торта.

Млякото се загрява, кипва. Към него се добавят захарта и шоколадът и се разбърква, докато се разтопят напълно.

Добавя се желатинът и пак се разбърква добре. Оставя се да се охлади. Сметаната се разбива до пухкав крем и се смесва с шоколадовата смес.

Излива се във формата, като може да се добавят каквито искате плодове вътре. Тук аз сложих малини.

Отгоре се слага блат, изрязан по формата на формата за торта. Натиска се, мусът леко да го облее. Прибира се в фризер за да се замрази.

След като е напълно замразена, тортата се изважда от формата, напръсква се със спрей с велурен ефект и се декорира по желание.

Тортата с бял шоколадов мус, малини и велурен ефект е готова!

Източник: Алида Сълзин - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: