Начин на приготвяне
Първо пригответе муса за шоколадовата торта.
Млякото се загрява, кипва. Към него се добавят захарта и шоколадът и се разбърква, докато се разтопят напълно.
Добавя се желатинът и пак се разбърква добре. Оставя се да се охлади. Сметаната се разбива до пухкав крем и се смесва с шоколадовата смес.
Излива се във формата, като може да се добавят каквито искате плодове вътре. Тук аз сложих малини.
Отгоре се слага блат, изрязан по формата на формата за торта. Натиска се, мусът леко да го облее. Прибира се в фризер за да се замрази.
След като е напълно замразена, тортата се изважда от формата, напръсква се със спрей с велурен ефект и се декорира по желание.
Тортата с бял шоколадов мус, малини и велурен ефект е готова!
Източник: Алида Сълзин - Кулинарна мрежа