Туфахии

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Туфахии1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ябълки - 700 г
  • захар - 500 г
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 500 мл
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • за пълнеж
  • захар - 150 г
  • орехи - 100 г смлени
  • бадеми - 50 г смлени
  • лимонова кора - на 1 лимон
  • ванилия - 1 бр.
  • банани - 5 бр.
  • череши - 50 г от компот или сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно е сортът на ябълките да е такъв, че при варене да не се разпадат. Водата със захарта, ванилията и сока на лимона се слага да заври.

Ябълките се обелват и с лъжичка или с нож с остър връх се издълбават (почистват се от семките). Ябълките се слагат за 10 минути във врящата вода.

Важно е да не се разпаднат. Ако е необходимо, извадете ги малко по-рано. Сиропът се оставя да се сгъсти.

В тава се нареждат ябълките и се приготвя пълнежът - разбъркват се захарта, орехите, бадемите, ванилията и лимоновата кора.

С тази смес се пълнят ябълките. Бананите се пасират. Отгоре на всяка ябълка се слага от банановото пюре и по една черешка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: