Пълнени ябълки Туфахия

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Пълнени ябълки Туфахия
Снимка: Мария Симова
1 / 2
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Десерт за милиони - пълнени ябълки Туфахия"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр.
  • вода - 500 мл
  • захар - 500 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • лимони - сока от 1/2 бр.
  • пълнеж
  • сметана - 100 мл
  • мед - 2 с.л.
  • канела - 1 - 2 щипки
  • орехи - 100 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте водата и добавете захарта, ваниловата захар и лимоновия сок, оставете да заври.

Обелете и ябълките и отстранете внимателно сърцевината им, пуснете ги във врящия на слаб огън сироп, варете не повече от 10 минути (внимавайте да не се разпаднат).

Извадете внимателно ябълките и поставете в чиния да се охладят с отвора нагоре.

Разбийте сметаната с меда, добавете канелата и смлените орехи, напълнете охладените печени ябълки, отгоре поръсете със смлени орехи. Фантастичен десерт!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: