Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват. Морковите се нарязват на половинки или четвъртинки. Лукът се нарязва на не много ситно, а чесънът се наситнява. Доматите се нарязват на кубчета. Гъбите се почистват и нарязват на по-едро. Лещата се измива.
В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и морковите за около 3 минути. Добавят се гъбите, а около минута по-късно и картофите. Запържва се за кратко и се прибавя червен пипер.
Разбърква се добре, докато се разтвори червеният пипер. Ред е на кимиона и кориандъра. Добавя се сол. Слага се капак, намаля се котлонът и се оставя така за няколко минути.
След това се добавя лещата и се налива вода около 2-3 чаши. Усилва се да заври и когато това стане, котлонът се намаля и се оставя да ври до готовност, като от време на време се разбърква.
Когато всичко е сварено, се добавя наситненият магданоз.
Коментари