Постен гювеч

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Постен гювеч1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Днес ще приготвим гювеч без месо и ще ви хареса, обещаваме ви"

Необходими Продукти

  • домати - 250 - 300 г
  • чушки - 300 г
  • зелен фасул - 300 г
  • грах - 100 - 150 г
  • картофи - 500 г
  • праз - 1 стрък
  • лук - 100 г
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • магданоз
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете бобчетата на зеления фасул или го оставете цял по желание. Нарежете го дребно заедно с чушките, доматите, картофите и ги сложете в пръстен гювеч.

Добавете граха, задушените в мазнина праз и лук, размития с малко вода червен пипер, лютите чушки и ситно нарязания магданоз.

Посолете на вкус и по желание добавете зърна черен пипер. Долейте малко топла вода и сложете да се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
56
42
34
23
10
Дай твоята оценка: