Начин на приготвяне
Всички зеленчуци се измиват и се почистват.
Патладжанът и червените домати се обелват. Зеленчуците се нарязват на едро.
Всички продукти се пускат сурови в тенджерата, като се редуват - лук, патладжан, картофи, чесън, боб, бакла, тиквичка и т.н.
Нарязва се и целината - един млад стрък.
Поръсва се с брашно и червен пипер и се разбърква. Капва се олиото, добавят се зърна черен пипер, залива се с водата и се слага на котлона.
Щом заври, гювечът се оставя да къкри на тих огън под капак. Готви се около 40 минути, като се разбърква от време на време, за да не залепне.
Подправя се със сол и риган. Смъква се от огъня гювечът и се поръсва с китка наситнен магданоз.
Градинарският постен гювеч е готов.