Витошки

Витошки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Неустоими Витошки с маслен вкус за страхотно начало на деня"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • прясна мая - 40 г
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 6 с.л. разтопено
  • сирене - 200 г
  • За заливката
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с една супена лъжица захар, 50 мл мляко и 2 с. л. брашно.

През това време разбийте 2 яйца с 1 с. л. захар, 2 с.л. сол, 6 с. л. масло и добавете активираната мая и останалото прясно мляко.

Замесете меко тесто, което накъсвате на 20 топчета, големината им е колкото мандарина.

Покрийте ги за 30 минути да се отпуснат и ги разточете на квадрат с размери 24 см. Разтопете останалото масло и с четчица намажете квадрата с масло.

Поставете в едната му половина 1 ч. л. натрошено сирене, прегънете на две и намажете правоъгълника с масло, отново го прегъвате на две и получавате малко квадратче, което прегъвате на триъгълник и го поставяте в тава върху хартия за печене. Така нагъвате всичките банички.

Поставяте ги на топло да втасат. Затопляте отново маслото до търпима на пръста температура и намазвате обилно баничките с масло.

Печете на 200 градуса на средна скара за 30 минути в предварително затоплена фурна. Като ги извадите ги поръсвате с пудра захар.

Витошките са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Извинявам се ,погрешка натиснах 4 .Страхотно изглеждат заслужават дори и повече от 5 .Ако Може
оправете го моля.
13.09.2017 06:59
1

Подобни от медията