Начин на приготвяне
Активирайте маята с една супена лъжица захар, 50 мл мляко и 2 с. л. брашно.
През това време разбийте 2 яйца с 1 с. л. захар, 2 с.л. сол, 6 с. л. масло и добавете активираната мая и останалото прясно мляко.
Замесете меко тесто, което накъсвате на 20 топчета, големината им е колкото мандарина.
Покрийте ги за 30 минути да се отпуснат и ги разточете на квадрат с размери 24 см. Разтопете останалото масло и с четчица намажете квадрата с масло.
Поставете в едната му половина 1 ч. л. натрошено сирене, прегънете на две и намажете правоъгълника с масло, отново го прегъвате на две и получавате малко квадратче, което прегъвате на триъгълник и го поставяте в тава върху хартия за печене. Така нагъвате всичките банички.
Поставяте ги на топло да втасат. Затопляте отново маслото до търпима на пръста температура и намазвате обилно баничките с масло.
Печете на 200 градуса на средна скара за 30 минути в предварително затоплена фурна. Като ги извадите ги поръсвате с пудра захар.
Витошките са много вкусни.
Коментари
оправете го моля.