Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Речна риба в буркан за зимата

Речна риба в буркан за зимата

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Речна риба в буркан за зимата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5
"Следвайте описанието стъпка по стъпка и ще имате вкусна риба в буркан за зимата"

Необходими Продукти

  • риба - 3 килограма речна
  • дафинов лист - 5 - 6 листа
  • морска сол
  • черен пипер - 1 пакет на зърна (10 г)
  • бахар - 7 зърна
  • олио - 2 части
  • оцет - 1 част докато покрие рибата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата почистваме хубаво и махаме глави, перки и опашки. Измиваме я редим в тава, а ако рибата е много голяма, я режем на едри парчета.

Изсипваме един пакет морска сол върху нея и оставяме на хладно да предстои за 2-3 часа. Измиваме я и в тенджера под налягане слагаме ветрило на дъното (за варене на пара) и изсипваме рибата.

Добавяме подправките и сипваме 2 чаши олио и 1 чаша оцет докато се покрие цялата риба. Осоляваме на вкус. Варим в тенджерата под налягане за 1.5 - 2 часа (ако е голяма рибата).

След като се свари и леко поизстине, взимаме буркани и внимателно редим всяко парче риба, за да се запазят цели.

Притискаме леко колкото е възможо, за да напълним рибните буркани. Варим за капачка 15 минути. Рибата става изключително вкусна и се съхранява дълго време.

Може да се направи салата Ропотамо, като се използва маринованата риба.

Речната риба в буркан за зимата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: