Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на ситни кубчета и го изпържете до златисто. Ако е от горчивите предварително го посолете да престои и го изплакнете.
Към готовия патладжан добавете каймата и разбърквайте докато се запържи.
Сложете доматеното пюре, сол на вкус и разбъркайте. Махнете от огъня и оставете да се охлади.
Нарежете чушката и я запържете до омекване. Добавете обелените и нарязани домати.
Сложете пресования чесън, щипка сол и щом водата се изпари махнете от котлона и пасирайте леко. Нарежете месото на шест пържолки.
Всяка пържола сложете между стреч фолио и изстънете на много тънко с помощта на кухненско чукче. Поръсете леко с черен пипер и сол.
Върху всяко филе поставете от плънката и навийте на рулца. Оваляйте в брашно, после в разбито яйце и накрая в натрошен на ситно корнфлейкс.
Изпържете руладините в загрято олио на умерен огън от всички страни. Сервирайте с доматения сос и поръсете с магданоз.
Хрупкавите рулца с пълнеж от патладжан и кайма са готови.