Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Руладини»Хрупкави рулца с пълнеж от патладжан и кайма

Хрупкави рулца с пълнеж от патладжан и кайма

Хрупкави рулца с пълнеж от патладжан и кайма
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Представяме ви поредното неустоимо изкушение във вид на рулца със страхотен пълнеж Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 300 г
  • патладжани - 1 бр.
  • кайма - 100 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • Панировка
  • брашно
  • яйца - 1 бр.
  • корнфлейкс
  • Сос
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 1 бр.зелена
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на ситни кубчета и го изпържете до златисто. Ако е от горчивите предварително го посолете да престои и го изплакнете.

Към готовия патладжан добавете каймата и разбърквайте докато се запържи.

Сложете доматеното пюре, сол на вкус и разбъркайте. Махнете от огъня и оставете да се охлади.

Нарежете чушката и я запържете до омекване. Добавете обелените и нарязани домати.

Сложете пресования чесън, щипка сол и щом водата се изпари махнете от котлона и пасирайте леко. Нарежете месото на шест пържолки.

Всяка пържола сложете между стреч фолио и изстънете на много тънко с помощта на кухненско чукче. Поръсете леко с черен пипер и сол.

Върху всяко филе поставете от плънката и навийте на рулца. Оваляйте в брашно, после в разбито яйце и накрая в натрошен на ситно корнфлейкс.

Изпържете руладините в загрято олио на умерен огън от всички страни. Сервирайте с доматения сос и поръсете с магданоз.

Хрупкавите рулца с пълнеж от патладжан и кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: