Начин на приготвяне
Доматите обелете от ципата, а може да ги минете направо през машинка, която отделя люспите и семките.
Ако нямате такава машинка, след като обелите доматите (за по лесно може да ги блаширате за минута във вряща вода), ги пасирайте или смелете в блендер.
Получената смес оставете в марля да се отцежда за 2-3 часа.
След това загрейте на котлона олиото със захарта, като може да добавите и малко оцет на вкус. Сипете отцедената доматена каша и варете на слаб котлон, докато се сгъсти. Добавете 1-2 счукани аспирина накрая.
Разсипете сместа в буркани или бутилки и ги затворете.
Стерилизирайте за 10 минути.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за доматени сосове, домашен кетчуп или тази доматена салца.
Коментари