Начин на приготвяне
Месото се накълцва на кайма (или смила в месомелачка). Оставя се да почине 12 часа в хладилник и отново се накълцва или смила.
Лютата чушка се нарязва на много дребно. Добавят се подправките и настъргания на ситно ренде кромид лук и всичко се обърква добре.
Добавят се червения и черния пипер, кимиона, чесъна, олиото, бакпулвера, газираната вода и сол.
Размесва се около 20 минути и се оставя поне за 60 минути в хладилник. Оформят се с кебапчета и кюфтета.
Готовите кебапчета се оставят да пренощуват в хладилник, покрити с прозрачно фолио. Пекат се на силно загрята и добре намазнена скара. Може да се приготвят и на грил тиган, и на барбекю.
За лютия сос се смесват доматеното пюре, зехтина, лютия червен пипер и пушения пипер. Добавя се чесън на прах.
Поднасят се с гарнитура от пържени картофки и лютия сос.
Сръбската скара слънце е готова.
Ако обичаш сръбската кухня, опитай и тези предложения за сръбска баница гибаница или сръбска салата Урнебес.