Начин на приготвяне
В голяма купа се смесват оцетът, соевият сос, ракията, чесънът, медът, зехтинът, черният пипер, вегетата и лютият пипер.
Пържолите се слагат в подходящ съд заедно с маринатата и се овалват обилно от всички страни, за да се покрият добре навсякъде. За още по-добро овкусяване натъркайте с пръсти маринатата в месото.
Покрийте с фолио и оставете в хладилник за поне 2-3 часа.
Подгответе скарата или барбекюто на дървени въглища и изчакайте жарта да достигне максимално висока температура.
Намажете със сланина и изпечете месото от всяка страна до получаване на желаната коричка.
Поръсете със солта непосредствено след изпичането, ако е необходимо.
Сервирайте пържолите горещи, нарязани на дълги парчета за по-лесна консумация и гарнирани с пикантни пържени картофки.
Сръбските мариновани пържоли са много вкусни.
Разгледай и другите ни маринати за пържоли или разбери как да си направиш перфектните пържоли на фурна.