Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Сръбски мариновани пържоли

Сръбски мариновани пържоли

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Сръбски мариновани пържоли
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Всички фенове на месцето трябва да опитат поне веднъж в живота си пържоли, приготвени по тази страхотна сръбска рецепта! Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 5 бр.
  • балсамов оцет - 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 1/4 ч.ч.
  • ракия - 50 мл дюлева
  • чесън - 3 с.л. пресован
  • мед - 3 с.л. пчелен
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. вегета
  • сол - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват оцетът, соевият сос, ракията, чесънът, медът, зехтинът, черният пипер, вегетата и лютият пипер.

Пържолите се слагат в подходящ съд заедно с маринатата и се овалват обилно от всички страни, за да се покрият добре навсякъде. За още по-добро овкусяване натъркайте с пръсти маринатата в месото.

Покрийте с фолио и оставете в хладилник за поне 2-3 часа.

Подгответе скарата или барбекюто на дървени въглища и изчакайте жарта да достигне максимално висока температура.

Намажете със сланина и изпечете месото от всяка страна до получаване на желаната коричка.

Поръсете със солта непосредствено след изпичането, ако е необходимо.

Сервирайте пържолите горещи, нарязани на дълги парчета за по-лесна консумация и гарнирани с пикантни пържени картофки.

Сръбските мариновани пържоли са много вкусни.

Разгледай и другите ни маринати за пържоли или разбери как да си направиш перфектните пържоли на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: