Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани пържоли в тъмна бира

Мариновани пържоли в тъмна бира

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мариновани пържоли в тъмна бира
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сигурни сме, че това е перфектната рецепта за мариновани пържоли А вие как мислите?"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • за марината
  • тъмна бира - 150 мл
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • розмарин - 1 стръкче
  • сол
  • за панировката
  • нишесте - 1/2 ч.ч
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете зехтина, соевия сос, черния пипер, розмарина и малко сол. Разбъркайте добре и налейте бирата.

В получената марината сложете пържолите и ги завийте със свежо фолио. Сложете в хладилника за няколко часа.

Извадете пържолите от марината и ги подсушете. Оваляйте ги в смес от нишестето, черен и червен пипер.

Изпържете ги в загрята мазнина от двете страни.

Сервирайте с карамелизиран лук и гарнитура по избор.

Маринованите пържоли в тъмна бира са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: