Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Бобена салата с целина

Бобена салата с целина

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Бобена салата с целина
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
5
"Смело смесвайте хрупкава целина с боб - вкусният резултат ще ви изненада приятно"

Необходими Продукти

  • целина - 1 опаковка
  • магданоз - 1 връзка
  • червен боб - 1 консерва (400 г)
  • маслини - 100 - 150 г черни
  • червен лук - 1 глава
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината се нарязва на не много малки парченца. Посолява се и се оставя в купата.

Червеният боб се измива и отцежда добре. Нарязва се лукът на полумесеци. Магданозът се реже на ситно. Прибавят се към селърито заедно с маслините.

Добавят се сол, 5-6 с.л. зехтин и сокът от лимона.

Разбърква се хубаво, опитва се и, ако има нужда, бобената салата се доовкусява.

Бобената салата с целина е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: