Начин на приготвяне
Връзката магданоз се измива и подсушава. Наситнява се и се поставя в купа. Доматите се нарязват на кубчета и се прибавят към магданоза. Наситнява се на кубчета и червеният лук, прибавя се. Ментата се измива и подсушава, нарязва се на ситно и също се добавя към останалите продукти, също и пресният лук. Разбърква се и се оставя настрана.
С вряща вода се залива булгурът, колкото да го покрие, и се оставя да набъбне за около 15-20 мин. Трябва да бъде като пясък. Разбърква се с вилица, за да поеме добре течността. Към основната смес де прибавя и подправката Рас-Ел-Ханут, лим. сок, и зехтин. Отгоре се изсипва и булгурът. Разбърква се и веднага се поднася със стръкче мента за разкош.
Източник: MasterChef J. Mielle
Забележка: За първи път приготвям Табуле. Елементарна рецепта, но не очаквах колко свежа и пикантна салата е. Разкошна! Това е оригиналната салата Табуле, която при последното си пътуване из Близкия Изток, и то точно в Ливан, Бейрут MasterChef J. Mielle показа как точно се приготвя от бейрутските MasterChef. Качи в клип за тези, които сме абонирани при него, и аз оттам се научих как се приготвя.
За подправката Рас Ел Ханут съм споделяла в моя рецепта, че може да се намери в специализираните магазини за подправки. Тя е с неповторим аромат и вкус. Разбира се, при липса на такава, може да не се ползва. Ментата е задължителна.
Опитай и рецептите ни за табуле с киноа и табуле с булгур.
Коментари