Рачел от тиква

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
07/08/2012
"Рачел с тиква - звучи като вълшебно заклинание за нещо вкусно!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо151 620
  • Преглеждания за месеца6980
  • Преглеждания за седмицата1236
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • тиква - 2 кг почистена
  • захар - 2 кг
  • вода - 1 л
  • лимонтузу - 2 ч.л.
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества
Рачел

Начин на приготвяне

Нарежете почистената и измита тиква на кубчета. Накиснете ги за 2 часа във варов разтвор, който се прави от 5 л вода и 150 г гасена вар.

След това изплакнете добре под течаща вода, отцедете ги, а през това време сложете да се свари захарен сироп от захарта и водата.

Пуснете тиквата във врящия сироп и варете рачела до сгъстяване. Малко преди да го отстраните от котлона, разбъркайте с лимонтузуто и ванилията.

Разсипете рачела в буркани, които съхранявайте на хладно.

Стилен стъклен буркан за сладко - 260 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен стъклен буркан за сладко - 260 мл
3.90 лв.
Виж ››

Когато искате не само да приготвите най-вкусното сладко на света, но и да се изфукате с него - трябва ви този симпатичен стъклен буркан за сладко

Рейтинг

5 8
4 9
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ирина Андреева Jolie
Това е любимото ми сладко :) Аз все още не съм го правила,но моята баба го прави страхотно :) Сиропа нейния е от шипки и вкуса е уникален :) Мога да ям по цяло бурканче...потекоха ми лигите :)
8
0
Джеронимо
Джеронимо
04.10.2014 13:00
Линка, идеите ти са чудесни ще ги пробвам.
4
4
денис
денис
11.09.2013 20:31
много е вкусно добре се прави
6
0