Мухлама

Мария СимоваМария СимоваНовак74106614
19/09/2017
"Ето такава вкусотия става от малко царевично брашно и кашкавал "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 953
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • краве масло - 40 г
  • царевично брашно - 2 с.л. фино
  • вода - 200 мл гореща
  • кашкавал - 150 г едро настърган
  • канела - за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие. Добавете брашното и бъркайте, докато се препече до леко кафяв цвят.

Свалете тигана от огъня и внимателно налейте горещата вода при непрекъснато бъркане. Върнете тигана на котлона и варите до сгъстяване на сместа.

Намалете котлона и добавете настърганият на едро кашкавал.

Готвите ястието, докато водата се изпари, а маслото започне да се отделя.

Сервирайте готовата разядка, като преди това поръсите с канела но по желание – тук аз съм пас.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ДОРА ХОЛЯНОВА
Супер, бързо и вкусно. Предпочотах я без канела.
0
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
07.10.2017 19:30
Каква националност е тази мухлама?
0
0
Мария Симова
Мария Симова
07.10.2017 19:54
Турска рецепта е. Има я в блога и на OSSIGENO и тук
0
0