Домашни кнедли с рикота и сос Неаполитана

22/09/2017
"Когато искате да блеснете с кулинарните си умения, пригответе тези впечатляващо вкусни домашни кнедли със сос Неаполитана "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо722
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете картофите в подсолена вода и още топли ги намачкайте заедно със солта, черния пипер и олиото. Оставете да изстинат и чукнете при тях яйцето. Прибавете на части и брашното, като замесите средно меко тесто.

2. В купа намачкайте краве сиренето и го смесете с рикотата.

3. Взимайте топчици от тестото, сплесквайте с длани и в средата поставяйте от сирената, след което затваряйте внимателно и оформяйте топче. За да не ви лепне, ръсвайте брашно от време на време.

4. Оформените кнедли пуснете в съд с вряща подсолена вода на силен огън. Щом изплуват на повърхността, намалете огъня и оставете да покъкрят още 2 минути. Извадете и оставете да се отцедят и охладят малко.

5. В тиганче с малко олио запечете грис за кратко до много лек златист загар. Бъркайте го през цялото време, защото лесно би загорял отдолу, а е важно да бъде равномерно запечен. Разстелете го върху алуминиево фолио и овалвайте обилно с него всяко топче.

6. Пригответе соса, като накълцате на ситно лука, целината и моркова и ги запържите в зехтина. Гответе ги около 8 минути на среден огън, а през това време обелете и нарежете доматите на дребно и ги прибавете към другите зеленчуци. След няколко минути сложете доматения концентрат и подправете със сол и сухите подправки. Гответе 10 минути на бавен огън под капак.

По желание пасирайте.

7. Отстранете от огъня и завършете соса поръсвайки го с прясно накълцания магданоз.

8. Сервирайте кнедлите полети със вкусната Неаполитана.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар