Начин на приготвяне
Сваряваме пастата в подсолена вода според указанието, отцежда се добре и запазваме 1 ч.ч. от водата за соса.
Сваряваме броколите, накъсани на розички, в подсолена вода за 4-5 минути и отцеждаме. Сипват се в каната на блендера, добавяме изварата, листа пресен босилек, скилидки чесън, зехтин и част от водата, в която се е варила пастата.
Блендираме на гъст сос, опитваме как е на вкус, ако е нужно, се добавя сол.
Сипваме в купа соса и разреждаме до желаната гъстота с оставената течност, добавяме и отцедената паста и разбъркваме добре.
Сервираме в чиния, поръсваме отгоре настърган кашкавал и готово.
Много вкусно за закуска или лека вечеря - вие си решавате!
Пенето с извара и броколи сос е готово.