Начин на приготвяне
Сваряваме пенето и го отцеждаме от водата. Отцеждаме зехтина от консервата и го отделяме настрани. Рибата тон смесваме много добре с пенето.
Накъсваме салатата айсберг на парченца и я добавяме към макароните. Разбъркваме.
Обелваме зелените ябълки и ги нарязваме на пръчици. Добавяме и тях при макароните.
В купа смесваме зехтина от консервата, лимоновия сок, оцета, солта, соса от нар, горчицата и майонезата. Разбиваме тази смес с вилица за около 3-4 минути и заливаме с нея салатата. Разбъркваме хубаво, за да се смесят всички продукти.
Настъргваме сиренето гауда и добавяме и него.
Разбъркваме отново и сервиране макаронената салата.
Салатата от пене и айсберг е готова.