Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Критараки с маслини и гъби

Критараки с маслини и гъби

Критараки с маслини и гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вкусотия, която ще приготвите за по-малко от половин час"

Необходими Продукти

  • черен пипер - на вкус
  • олио - 5 с.л.
  • кетчуп - 5 с.л.
  • маслини - 1 шепа нарязани
  • мариновани гъби - 100 г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • критараки - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и морковите на ситно и ги задушаваме в олиото.

Към тях прибавяме и гъбите, както и маслините, които сме нарязали на ситно.

Запържваме и критаракито за около 2-3 минути и заливаме с 3.5 -4 ч.ч. вода.

Оставяме така за известно време след което прибавяме и кетчупа.

Разбъркваме, посоляваме и подправяме с черен пипер.

Оставяме на лек огън до пълното поемане на течността.

Поднасяме го украсено с нарязани на ленти маслинки.

Може да се поднесе и с различни сосове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: