Критараки с пиле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Критараки с пиле1 / 2
31/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"И вие ли сте заклети почитатели на вкусните рецепти с пилешко?"

Необходими Продукти

  • критараки - 300 г орзо
  • пилешко месо - 4 бр. бутчета
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 2 бр.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • босилек - или копър, магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина и запържваме пилешките бутчета от двете страни за кратко. След това прибавяме ситно нарязаните и почистени лук, моркови и чушки. Когато омекнат, добавяме гореща вода, сол и черен пипер и варим до готовност на месото.

Изваждаме свареното месо и го прехвърляме в тенджера, а в бульона от варенето слагаме критаракито и варим на умерен огън 5-6 минути.

Прехвърляме омекналата паста и зеленчуците при пилешките бутчета, заливаме с останалия бульон и печем в предварителна загрята на 180-200 градуса фурна до запичане на бутчетата.

Добре е в тавата да остане повече бульон, защото след изстиване ястието се сгъстява доста. Преди поднасяне поръсваме порциите със ситно нарязан пресен копър или босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: