Начин на приготвяне
Загряваме зехтина и запържваме пилешките бутчета от двете страни за кратко. След това прибавяме ситно нарязаните и почистени лук, моркови и чушки. Когато омекнат, добавяме гореща вода, сол и черен пипер и варим до готовност на месото.
Изваждаме свареното месо и го прехвърляме в тенджера, а в бульона от варенето слагаме критаракито и варим на умерен огън 5-6 минути.
Прехвърляме омекналата паста и зеленчуците при пилешките бутчета, заливаме с останалия бульон и печем в предварителна загрята на 180-200 градуса фурна до запичане на бутчетата.
Добре е в тавата да остане повече бульон, защото след изстиване ястието се сгъстява доста. Преди поднасяне поръсваме порциите критараки с пиле със ситно нарязан пресен копър или босилек.
Вижте също как да си направите орзо с гъби и пълнени чушки с критараки.