Начин на приготвяне
Задушете наситнения лук с загрятото олио с малко вода.
След няколко минути добавете замразените зеленчуци и почистените и нарязани гъби. Задушете за кратко и прибавете измития ориз.
Бъркайте почти постоянно, докато оризът се запържи и зрънцата му станат прозрачни.
Налейте 2 чаши топла вода (или зеленчуков бульон), овкусете с подправките и солта. След няколко минути прехвърлете ориза в тава за печене.
Наредете маслините отгоре и го залейте с чаша топла вода.
Включете фурната на 200 градуса. Печете ориза до готовност - около 30-40 минути.
Поръсете готовия ориз с прясно нарязан магданоз и сервирайте.
Оризът с маслини, гъби и зеленчуци е готов.