Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с бити белтъци

Ябълков сладкиш с бити белтъци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ябълков сладкиш с бити белтъци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Ябълков сладкиш с бити белтъци с аромат на вкъщи"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • ябълки - 500 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 150 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените ябълки нарежете на кубчета. Залейте ги със смес от лимонов сок и вода, колкото да се покрият и ги оставете за около 15-20 минути да се киснат.

Разбийте маслото с 3/4 от захарта на пухкав крем и добавете един по един жълтъците при непрекъснато бъркане.

Отделно разбийте белтъците на сняг и ги объркайте внимателно към жълтъчната смес. Добавете постепенно пресятото брашно с бакпулвера и с леки движение смесете - тестото трябва да стане въздушно и пухкаво.

Отцедете много добре ябълките, след което ги объркайте с останалата захар, канелата и малко галета, която да попие излишната течност, ако има такава.

Намазнете форма за печене и я поръсете леко с брашно и кристална захар. Сипете ябълките в тавата и залейте с кексовата смес.

Сложете ябълковия сладкиш да се изпече за загряна на 190 °C фурна за около 50 минути или до готовност.

По желание може да поднесете ябълков сладкиш с бити белтъци поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: