Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко със сос от нар

Пилешко със сос от нар

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешко със сос от нар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 - 8 пилешки пържоли от гърди
  • сол
  • соев сос - 60 мл
  • сок от нар - 400 мл
  • мед - 2 с.л.
  • червено вино - 60 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
  • салвия - 2 с.л. нарязани листа
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • нишесте - 1 ч.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пилешкото и го поръсете със сол и черен пипер.

Смесете соевия сос, сока от нар, червеното вино с меда и листата от салвия.

Разбъркайте и накиснете в маринатата пилешкото. Оставете го да престои в затворен съд за 40 минути в хладилник.

След това отцедете пилешките пържоли и загрейте грил тиган. Подмазнете го и изпечете на него пилешкото.

Успоредно с това прецедете маринатата в съд на котлона и я оставете да ври, докато се редуцира с 1/3.

Овкусете при нужда с малко сол и черен пипер. По желание може да сгъстите соса с 1 ч.л. нишесте, размито в малко вода.

Поднесете пилешките пържоли поляни със соса от нар. За гарнитура може да поднесете сварени и овкусен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: