Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Конкилие с гъби и пушено филе, запечено с кашкавал

Конкилие с гъби и пушено филе, запечено с кашкавал

Конкилие с гъби и пушено филе, запечено с кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Вкусна комбинация от паста и пилешко с богат сос, която е неустоима както топла, така и студена"

Необходими Продукти

  • конкилие - 400 г
  • гъби - 1/2 от малките бурканчета
  • пилешко филе - 100 г пушено
  • кашкавал - 100 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • овче сирене - 100 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата сваряваме в тенджера с 3 с.л. подсолена вода, в която поставяме и 2 с.л. олио. Приготвя се така, за да не се слепва.

Варенето продължава според указанието на пакета.

Скилидките чесън обелваме и нарязваме на ситно.

Вадим гъбите от буркана и ги отцеждаме, а пушеното пилешко филе нарязваме на дребно. Сиренето натрошаваме.

В съд поставяме готовата паста.

Към нея прибавяме всичките продукти и разбъркваме.

Отгоре поръсваме с настъргания кашкавал и нарязания на дребно магданоз.

Аз лично, след като оформих ястието, за около минута-две го поставих в микровълновата, за да се разтопи самият кашкавал.

Може да се консумира както студено така и топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: