Начин на приготвяне
Измиваме доматите и ги обелваме. Слагаме масло в тенджера и задушаваме лука на ситно. Като стане кристален, добавяме доматите, нарязани да едро.
Обелваме моркова и него добавяме на кръгчета. Подправяме със сол и босилек. Черен пипер също можем да добавим и оставяме да къкри поне 20 минути. Разбъркваме добре от време на време.
След това пасираме добре доматите и оставяме още 10 минути да се поизпари водата. Не е необходимо да е гъсто, тъй като лазанята ще стане суха и ѝ трябва течност.
Телешкото месо е необходимо да го сварим предварително.
В тавичка, намазана с масло, слагаме от соса на дъното. Редим един слой кори. Върху него слагаме нарязано месо от телешко и пак от доматения сос.
Така редим пак кори, месо, сос. Накрая покриваме със сос и печем лазанята във фурната, докато се попие хубаво сосът.
Бързата лазаня с телешко месо е готова.