Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с домати, месо и кашкавал

Пене с домати, месо и кашкавал

Пене с домати, месо и кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Приготвихте ли си чиниите, защото идва най-вкусното пене на света"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г
  • телешко месо - 1/2 буркан
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • консерва домати - 340 г
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните сваряваме така, както е написано в указанието на опаковката.

Загряваме зехтина в тиган и в него запържваме лука и чесъна.

Добавяме накъсаното на хапки готово телешко месо и пържим за около 2-минути. Добавяме и доматите, солта, черен пипер.

Отнемаме сместа и през това време отцеждаме макароните от водата и смесваме с топлата смес.

Всичко това изсипваме в подходящ съд, като отгоре поръсваме с магданоз и настъргания кашкавал.

Поставяме във фурната за около 10 минути или докато се разтопи кашкавалът.

Сервираме, докато е още топло самото ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: