Начин на приготвяне
Жълтъците, маслото, половината захар се смесват и се слагат в тенджерка на котлона. Готви се на умерена температура и се бърка непрекъснато, докато захарта се стопи. Сместа не трябва да завира, защото жълтъците ще се пресекат.
Останалата захар се стопява на карамел. Топлият карамел се изсипва върху още топлата маслено-жълтъчена смес. Тук трябва да се внимава, защото започва едно бурно кипене и е възможно да се изгорим!
Добавят се счуканите орехи и всичко се обърква много добре. След като пълнежът на нашите вафлички се охлади леко, се разпределя върху вафлената кора.
Разстила се с помощта на нож. Отгоре се слага другата кора, притиска се и се потупва леко с ръка за да се разпредели плънката равномерно.
След като изстине, се реже с остър нож на малки вафлички.