Вафлички Карамелки

Вафлички Карамелки
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
"Свежи и хрупкави вафлички карамелки търсят чаша силно кафе за приятни мигове"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. (само жълтъците)
  • захар - 300 г
  • краве масло - 125 г
  • орехи - 400 г счукани
  • вафлени кори
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците, маслото, половината захар се смесват и се слагат в тенджерка на котлона. Готви се на умерена температура и се бърка непрекъснато, докато захарта се стопи. Сместа не трябва да завира, защото жълтъците ще се пресекат.

Останалата захар се стопява на карамел. Топлият карамел се изсипва върху още топлата маслено-жълтъчена смес. Тук трябва да се внимава, защото започва едно бурно кипене и е възможно да се изгорим!

Добавят се счуканите орехи и всичко се обърква много добре. След като пълнежът на нашите вафлички се охлади леко, се разпределя върху вафлената кора.

Разстила се с помощта на нож. Отгоре се слага другата кора, притиска се и се потупва леко с ръка за да се разпредели плънката равномерно.

След като изстине, се реже с остър нож на малки вафлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: