Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Набръчкана баница

Набръчкана баница

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Набръчкана баница
Снимка: Мария Симова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Питайте майсторите, те ще ви кажат, че набръчканата баница е двойно по-вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйчена смес
  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 100 г
  • газирана вода - 150 мл
  • олио - 50 мл
  • за намазване
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, добавете настърганото на ситно ренде сирене, сметаната, олиото и газираната вода, разбъркайте много добре.

Намажете тава с малко олио и постилате един лист от корите на дъното.

Всеки следващ лист потапяте в яйчената смес, като набръчквате листа на рехава топка, потапяте и редите в тавата една до друга, докато свърши сместа и остане един лист от корите.

Отгоре поставете последния лист изпънат, нарежете баницата на квадрати и я намажете с разбитите яйце, сметана и олио.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 40 минути, като 20 минути след престоя във фурната намалите на 150 градуса фурната.

Набръчканата баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: