Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с рикота

Баница с рикота

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3213k6623
Баница с рикота
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Баница с рикота и домашен айран - закуската, за която си мечтаем."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко краве - 300 г
  • рикота - 350 г
  • сирене краве - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • масло краве - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка е да сложите содата в млякото, разбъркайте и оставете настрани, докато започне да се образуват мехурчета. След това добавете към тях бакпулвера.

В купа разбийте с вилица яйцата и добавете млечната смес. След това добавете рикотата, олиото и натрошете сиренето. Разбъркайте.

Пригответе си правоъгълна тава, в която ще печете баницата. Намажете я с малко олио или я застелете с хартия за печене. Разтопете маслото. Отворете пакета с кори и извадете две кори.

Намажете ги с малко масло и сложете 4-5 с.л. от сместа. Завийте на руло и подредете в тавата. Процедирайте така и с останалите кори. Накрая намажете отгоре баницата с останалото масло.

Печете на 180 °C до златист загар за около 40-50 мин. Изпечената топла баница с рикота може да поднесете с домашно приготвен айран.

Да ви е сладко и не пропускайте при първа възможност да си хапвате домашни банички или пък хрупкави триъгълни банички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: