Начин на приготвяне
Първата стъпка е да сложите содата в млякото, разбъркайте и оставете настрани, докато започне да се образуват мехурчета. След това добавете към тях бакпулвера.
В купа разбийте с вилица яйцата и добавете млечната смес. След това добавете рикотата, олиото и натрошете сиренето. Разбъркайте.
Пригответе си правоъгълна тава, в която ще печете баницата. Намажете я с малко олио или я застелете с хартия за печене. Разтопете маслото. Отворете пакета с кори и извадете две кори.
Намажете ги с малко масло и сложете 4-5 с.л. от сместа. Завийте на руло и подредете в тавата. Процедирайте така и с останалите кори. Накрая намажете отгоре баницата с останалото масло.
Печете на 180 °C до златист загар за около 40-50 мин. Изпечената топла баница с рикота може да поднесете с домашно приготвен айран.
Да ви е сладко и не пропускайте при първа възможност да си хапвате домашни банички или пък хрупкави триъгълни банички.