Начин на приготвяне
Продуктите са достатъчни за приготвяне на 6-7 буркана тип Омния. Чушките се почистват от дръжките и семките, след което се нарязват на шайби, а карфиолът се накъсва на розички.
На дъното на измитите и подсушени буркани се редят последователно червени чушки, зелени чушки, стрък-две целина и най-отгоре се слага цветно зеле.
Маринатата се приготвя съгласно указанието на опаковката и докато е гореща, се заливат с нея чушките и карфиолът. Веднага бурканите се затварят плътно с капачките и се обръщат наобратно. Трябва да останат така до пълното им вакуумиране.
Получава се вкусна домашна туршийка, която няма нужда от стерилизация.
Източник : Жечо Тонев Желязков от Кулинарната мрежа
Туршията Трикольор с Пикант фикс е страхотна.