Начин на приготвяне
Вземате две чашки или форми за изрязване на сладки с различен диаметър (пример: аз съм използвала чаша за кафе - широка и чашка за ракия) и изрязвате с чашата с по-широк диаметър основата на волованите.
Направете повече, като от 2/3 от изрязаните кръгчета премахнете средата им с по-малката чашка.
Тях нареждате върху тези, които се оставили, за да ги използвате за основа. Така се образува нещо като кладенче или кошничка.
Печете бутертестото, докато стане напълно готово, изваждате от фурната и след като изстине, пълните със бяло саламурено сирене, което може да натрошите.
Декорирате волованите с краставичка и чери доматчета, за да се получи ефект трикольор.
Хапвате с български дух тази парижка вкусотия - Vol-au-vent!
Рецептата за воловани произхожда от Париж, Франция.