Пиле пикант

Пиле пикант
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Печено пиле пикант, от което се носи невероятно ухание"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • масло - 100 гр
  • бяло вино - 100 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето, набоцкайте кожата с вилица.

Разтопете маслото и в него прибавете доматеното пюре, пасирания чесън, червения лют пипер, настърганото индийско орехче, кимиона, черния пипер и сол. Разбъркайте всичко добре. С получената смес намажете пилето отвън и отвътре.

Сложете го в съд от йенско стъкло и налейте отстрани виното и водата.

Захлупете с капака и сложете във фурната. Включете фурната на 180 градуса и печете около 90 минути, след което махнете капака и допечете още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: