Начин на приготвяне
За тиквените рула:
Тиквата се измива и се нарязва на резени. Кората се обелва и парчетата се настъргват с едрата част на рендето. Настърганата тиква се изпържва в съд с малко олио до омекване, като се разбърква от време на време.
Подслажда се със захарта и се добавят нарязаните предварително орехи, ванилията и канела по желание. От фините кори се вземат по два листа и се намазват с меко краве масло. Листите се поръсват с тиква и се навиват на руло.
Намаслете тава с краве масло. Наредете ги в нея. Сложете ги в загрята фурна, да се пекат на 180 градуса до зачервяване. Когато изстинат рулата, се нарязват на парчета. Поръсват се с пудра захар.
За кошничките:
Вземете по два листа от корите и ги срежете, както са един върху друг с ножица на 3 правоъгълника. Всеки правоъгълник срежете на 4 квадрата.
За направата на една кошничка, са нужни 4 бр. квадратчета от получените от единия правоъгълник. Всяко квадратче намажете леко с меко краве масло. Поставете върху първото квадратче второто така, че да се разминават връхчетата. Редувайте ги така 4-те и ще получите подобие на ветрилце.
Четирите намазани квадратчета, както са заедно, ги поставете във формички за мъфини и притиснете като кошничка. Във всяка сипете по 1 с.л. плънка от тиквата с орехите.
Върху плънката боднете допълнително рулце от кора с тиква, широко около 2 см, което е направено от отделни квадрати, навити на рулце. Поставете в средата на кошничката изправено като цилиндър, а върху него една цяла орехова ядка.
Изпечете в загрялата фурна на 180 градуса до зачервяване. Поръсете с пудра захар.