Пръхкави кошнички с мас

Наталия М.Наталия М.
Новак
2329244
Пръхкави кошнички с мас
Снимка: Наталия М.
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Пръхкавите кошнички са подходящи както за закуска, така и за предястие"

Необходими Продукти

  • мас - 1 с.л.
  • арабски хляб - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100г
  • кренвирши - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта за солени кошнички може да се нарече нискобюджетна и е от типа на изчисти хладилник. На всяко домакинство му се намира яйца и някой друг колбас.

Приготвяме вкусните пръхкави кошнички с мас, като вземем две арабски питки с диаметър 30 см, изрязваме с помощта на чаша кръгчета, който по- късно ще поставим в тава за мъфини.

Разтапяме 1 супена лъжица мас, с която ще намажем тавичката за кексчета и изрязаните кръгчета.

Загряваме фурната на 160 °C.

Нарязваме кренвиршите по дължина а после на триъгълници.

Чукваме две яйца, добавяме солта и черния пипер.

Настъргваме около 100-150 г кашкавал и изсипваме заедно с кренвиршите при яйцата. Хубаво разбъркваме сместа.

Междувременно намазваме тавичката, слагаме изрязаните кръгчета и намазваме от вътрешния им край с мас.

С помощта на лъжица поставяме от сместа в гнездата.

Сместа е достатъчна за 12 кошнички.

Печем за 10 мин или до златисто.

Тази рецепта за пръхкави кошнички с мас е подходяща както за закуска, така и за предястие.

Приготвят се изключително бързо, а вкусът е просто уникален.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: