Начин на приготвяне
Тази рецепта за солени кошнички може да се нарече нискобюджетна и е от типа на изчисти хладилник. На всяко домакинство му се намира яйца и някой друг колбас.
Приготвяме вкусните пръхкави кошнички с мас, като вземем две арабски питки с диаметър 30 см, изрязваме с помощта на чаша кръгчета, който по- късно ще поставим в тава за мъфини.
Разтапяме 1 супена лъжица мас, с която ще намажем тавичката за кексчета и изрязаните кръгчета.
Загряваме фурната на 160 °C.
Нарязваме кренвиршите по дължина а после на триъгълници.
Чукваме две яйца, добавяме солта и черния пипер.
Настъргваме около 100-150 г кашкавал и изсипваме заедно с кренвиршите при яйцата. Хубаво разбъркваме сместа.
Междувременно намазваме тавичката, слагаме изрязаните кръгчета и намазваме от вътрешния им край с мас.
С помощта на лъжица поставяме от сместа в гнездата.
Сместа е достатъчна за 12 кошнички.
Печем за 10 мин или до златисто.
Тази рецепта за пръхкави кошнички с мас е подходяща както за закуска, така и за предястие.
Приготвят се изключително бързо, а вкусът е просто уникален.