Начин на приготвяне
Гъбите ги измиваме и премахваме пънчетата им. Самите шапчици издълбаваме с чаена лъжичка, за да се получи по-голяма дупчица.
Поливаме гъбите с лимонов сок и ги поръсваме със сол и черен пипер отвътре. Главичката лук нарязваме на ситно, както и пънчетата, спанака.
В тиган загряваме олиото, запържваме лука. Прибавяме спанака и пънчетата, нарязани на ситно, както и издълбаното от шапчиците.
След като омекнат, слагаме каймата, като запържваме и нея за малко. Прибавяме и подправките и отстраняваме.
Като изстине сместа, пълним шапчиците на гъбите с нея. Поставяме ги в тава. Най-отгоре на самите пълнени гъби слагаме по парченце масло и сипваме вода в съда.
Печем за около половин час, след което вадим тавата. Поръсваме всяка гъба с настърган кашкавал и запичаме, докато се получи златиста коричка.
Пълнените гъби с кайма и спанак са много вкусни.